top of page

Leven in een Kleinschalige woonvorm.

Een kleinschalige vorm bied hulp en (intensieve) begeleiding voor jongeren en jong volwassenen die op verschillende leefgebieden meer nodig hebben om toe te werken naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De opvang is in een normale woonomgeving, waarbij de aanwonende zorgondernemers de vaste basis vormen.

 

De ​aanwonende zorgondernemers (met ondersteuning van een team van medewerkers) bieden structuur, veiligheid en professionele begeleiding. Anders dan bijvoorbeeld in een leefgroep is dat 24-7 en anders dan in een pleeggezin zijn de zorgondernemers professionele opvoeders.

Het “gewone” leven is het uitgangspunt en maakt het mogelijk om een basisgevoel en veiligheid te ervaren. En om volop mee te doen in de maatschappij en zo zelfvertrouwen op te bouwen. Er wordt uitgegaan van mogelijkheden, daarbij rekening houdend met de beperking.

Erve Wullinck-13.jpg

Even voorstellen

Zorgondernemers Gaby en Michiel wonen samen met hun twee zonen op Erve Wullinck.

 

Gaby heeft veel kennis en ervaring in de zorg en ziet dit werk voornamelijk als haar passie. Ze is dagelijks te zien op de locatie. Haar hobby's zijn haar beesten en lekker eten, het afspreken met vrienden en een goed programma op tv geniet ze ook van.

Michiel houdt zich voornamelijk bezig met de kwaliteit, de administratie en ondersteuning van de zorgverlening. Daarnaast heeft hij een eigen onderneming in technische dienstverlening en advies. Zijn hobby's zijn darten, watersport en op zijn tijd een goede film kijken.

Onze visie

De cliënt die bij Erve Wullinck komt wonen is kwetsbaar. Onze visie is dat de cliënt mag stabiliseren en (opnieuw) kan werken aan perspectief. Dit doen we door zorg aan te bieden die aansluiten bij de behoefte van de cliënt op een bepaald moment in een bepaalde levensfase (maatwerk). De cliënt moet gezien en gehoord worden om uiteindelijk hun wensen in doelen om te kunnen laten zetten. Door middel van goede psychologische en methodische ondersteuning willen we samen met de cliënt en zijn/haar netwerk groei mogelijk maken. Het concept van kleinschalige zorg maakt continuïteit en efficiënte dienstverlening mogelijk. We werken oplossingsgericht, vernieuwend en gedreven.

Wij gaan voor constante vernieuwing, harmonie, evenwicht en verbondenheid!

Teamwork!

Ons team bestaat momenteel uit 4 vaste woonbegeleiders. Door verschillende vormen van ervaring op onze werkvloer, is ons team dynamisch en innovatief. Naast het vaste team zijn er onder andere ook een methodisch ondersteuner, GZ-psycholoog en ortho-pedagoog betrokken bij Erve Wullinck. Deze zijn periodiek te vinden op locatie en versterken het team.

Buitenaf

Naast de bewoners wonen er ook honden,katten, konijnen, kippen, varkens, eenden en vissen op Erve Wullinck. Ook de dieren ervaren de vrijheid van het wonen buitenaf!

Terug in
de tijd!
Wijs aan voor meer.

Erve Wullinck is van ouds her een boerderij gelegen aan de rand van het dorp Zelhem. Met als oudste vermelding anno 1380 heeft deze plek veel meegemaakt.

In 2007 is de oude boerderij compleet gerenoveerd en opgeleverd in moderne staat. In 2011 heeft er een verbouwing plaats gevonden en zijn er meerdere woonplekken ontstaan. Vanaf het jaar 2012 is Erve Wullinck een gezond en innovatief gezinshuis dat zich inzet voor de ondersteuning en ontwikkeling van mensen die dat nodig hebben.

Vandaag de dag telt het huis plek voor 9 bewoners. Op de boven verdieping zijn zes zit/slaapkamers. De bewoners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het leven en sfeer op de groep. Op de begane grond bevinden zich drie studiowoningen met ieders een eigen keukenblok. De studio wordt gebruikt om toe te werken naar meer zelfstandigheid, maar ook voor cliënten met een specifieke, langdurige hulpvraag.

Het begin van gezinshuis

Erve Wullinck

bottom of page